MRI אגן
ראשי » MRI אגן
בדיקת MRI (הדמיה בתהודה מגנטית) של האגן מאפשרת לקבל מבט מעמיק ומפורט על כל האיברים, המבנים הפנימיים והרקמות הרכות של אזור האגן, הכולל את שלפוחית השתן, הערמונית, איברי הרבייה הנשיים, בלוטות הלימפה, המעי הגס, המעי הדק ועצמות האגן.
באמצעות הבדיקה אפשר לזהות מגוון רחב של מצבים רפואיים חריגים, לרבות גידולים, דלקות, שינויים מבניים, בעיות בזרימת הדם, פגיעות בעצמות האגן, ולטפל בהם בהקדם.
מהי בדיקת MRI אגן?
בדיקת MRI אגן בודקת כאמור את האיברים הפנימיים של אזור האגן. ייחודה של הבדיקה הוא בכך, שהיא מאפשרת לראות סוגי מבנים ורקמות, שלא ניתן לראותם באמצעות בדיקות דימות אחרות כמו CT רנטגן או אולטרסאונד. היכולת לראות את אברי הגוף הפנימיים באופן יסודי ומפורט, מייתרת לעיתים נחיצות של ניתוח.
בדיקת MRI אינה כרוכה בכאב, ואף לא בקרינה מייננת. היא נחשבת לבדיקה מאוד בטוחה, גם לילדים, ואף לנשים בהיריון, בהתייעצות עם רופא כמובן.
מבחינה טכנולוגית, MRI עושה שימוש בשדות מגנטיים עוצמתיים ובפולסים של גלי רדיו. גלי הרדיו משודרים אל תוך האיבר הנבדק, ונפלטים ממנו כאותות, שאותם מעבדים באמצעות מחשב, לתמונות. התמונות מופיעות בחתכי תלת ממד ב - 360 מעלות, כך שניתן לראות כל איבר מכל זווית אפשרית.
באילו מקרים מתבצעת בדיקת MRI אגן?
הבדיקה מומלצת למגוון תסמינים: חבלות וכאבים לאחר פציעה; כאבים באזור הבטן התחתונה; קשיים בלתי מוסברים במתן שתן או בעשיית צרכים; דימום נרתיקי לא סדיר אצל נשים; גושים באזור האגן ; אצל גברים, גוש או נפיחות בשק האשכים, בערמונית; MRI אגן יכול להיעשות הן אצל גברים והן אצל נשים, גם כשבצילום רנטגן נמצאו ממצאים חריגים באזור האגן.
הכנות לבדיקה
בעיקרון אין הכנות מקדימות לבדיקה, אלא אם הרופא מנחה את הנבדק לא לאכול או לא לשתות כמה שעות לפני הבדיקה. במקרים מסוימים, יהיה על הנבדק לרוקן את המעיים באמצעות משלשלים או חוקנים. לעיתים יהיה צורך למלא את שלפוחית השתן לפני הבדיקה הכול בהתאם למטרת הבדיקה.
חשוב ליידע את הרופא לגבי חשש ממקומות סגורים או קלסטרופוביה, מכיוון שהבדיקה מתבצעת בתוך מכשיר דמוי גליל. ייתכן שהרופא ימליץ על תרופת הרגעה שתפחית את החרדה. לחלופין, אפשר לבצע את הבדיקה במכשיר MRI חדשני ומתקדם, שהוא מרווח יותר.
כן חשוב ליידע את הרופא על קיום אלרגיות, מכיוון שלעיתים יש צורך להזריק חומר ניגוד, שעלול לעורר תגובה אלרגית.
לפני הבדיקה, חשוב להסיר כל חפץ או אביזר שעשוי להכיל מתכת, מכיוון שהבדיקה מתבצעת בתוך שדה מגנטי רב עוצמה. יש להסיר – תכשיטים, משקפיים, שעונים, סיכות ראש, ביגוד שיש בו כפתורים ממתכת, רוכסנים ממתכת, וכן להוציא מכיסי המכנסיים או החולצה, טלפון נייד, כרטיסי אשראי, כל כרטיס מגנטי אחר.
חשוב ליידע את מבצע הבדיקה על שתלים המושתלים בגוף, קוצב לב, סטנטים ואף רסיסי מתכת.
קיבלתי שירות מעולה, הרבה מעל ומעבר למה שציפיתי, תמיד מענה בכל שעה ובכל זמן, גם בשישי בערב, כל הזמן קיבלתי מענה בסבלנות ובאהבה. מודה לכם על הכל!
איילה טל כספי
ברצוני לשבח את המרכז הרפואי B.M.C על נתינת שירות רפואי יוצא דופן מדהים ומעולה. תואמה לנו בדיקת MRI מהירה, צוות המרפאה קיבל את החומר הרפואי שלנו בלילה סמוך לחצות, העביר אותו לרופא לשם קבלת חוות דעת מומחה דחופה. הן הרופא המפענח והן צוות המרפאה עשו את כל המאמצים ותוך פחות מ 24 שעות קיבלנו כבר את התוצאות.
חנן ויגדר
פניתי בבקשה לפענוח של בדיקת MRI . נתקלתי ביחס חם ושירות זריז אמין ומקצועי , במילה אחת , ממליץ .
אביב טשרניחובסקי
מהלך בדיקת MRI אגן
הבדיקה מתבצעת כשהנבדק שוכב על גבי מיטה המחליקה אל תוך מכשיר ה – MRI שצורתו כצורת גליל ארוך. מבצע הבדיקה עשוי להניח סלילים קטנים סביב אזור האגן של הנבדק, כדי לשפר את איכות תמונות הסריקה. הסלילים הללו מסייעים לשדר את גלי הרדיו לאזור הנבדק באגן, ולקלוט את האותות הנפלטים ממנו.
הנבדק יתבקש לשכב דומם לכל אורך הבדיקה. כל תזוזה, ולו הקטנה ביותר עלולה לגרום לתמונות להיות מטושטשות.
מבצע הבדיקה, יהיה בחדר אחר וישלוט על תנועת המיטה באמצעות שלט רחוק. הוא גם יתקשר עם הנבדק באמצעות אינטרקום. במהלך הבדיקה המכונה תשמיע רעשים וחבטות בזמן שהיא מצלמת את התמונות. לצורך זה, יינתנו לנבדק אטמי אוזניים או אוזניות.
בחלק ממכוני הבדיקה יש גם טלוויזיות שמסייעות לנבדק להעביר את הזמן ולהסיח את דעתו. בזמן שהמכונה מצלמת, מבצע הבדיקה עשוי יבקש מהמטופל לעצור את נשימתו למשך מספר שניות.
הבדיקה אורכת כחצי שעה עד שעה. בתום הבדיקה, הנבדק יוכל לחזור לשגרת יומו.
ממצאי הבדיקה יפוענחו על ידי רדיולוג מומחה, ויישלחו לנבדק בתוך שבוע ימים.
כשמדובר בבדיקות דחופות, מומלץ לפנות למכון פרטי, לצורך קיצור זמן ההמתנה לבדיקה ולקבלת תוצאות הבדיקה, על מנת לקבל אבחנה מהירה ולהתחיל טיפול מתאים בהקדם.