MRI פרטי
ראשי » MRI פרטי
MRI (Magnetic Resonance Imaging) - דימות תהודה מגנטית, היא טכנולוגיה חדשנית שבאמצעותה אפשר לסרוק את אברי הגוף הפנימיים באופן שניתן לקבל תמונות תלת ממד בחתכים, ברזולוציה מאוד גבוהה, איכותית ומדויקת. המידע המתקבל מאפשר לזהות מצבים רפואיים חריגים כבר בשלבים מוקדמים, לבצע אבחון מדויק ואף לקבל מידע מספק, שעשוי לייתר נחיצות של התערבות כירורגית.
הבדיקה אינה פולשנית, אינה כרוכה בכאב ואינה כרוכה בקרינה מייננת.
הבדיקה נמשכת בין 15 דקות לשעה וחצי, בהתאם לחלק הנבדק ולמספר הסריקות הנדרשות.
מהי טכנולוגיית MRI פרטי?
MRI מבוסס על טכנולוגיה המשלבת בין שדה מגנטי חזק מאוד לבין גלי רדיו. השדה המגנטי משפיע על תנועת הפרוטונים הנמצאים בתוך אטומי המימן שבתאי הגוף, והם מתיישרים לכיוון השדה המגנטי. בהמשך, כאשר גלי רדיו משודרים לתוך הגוף, הפרוטונים שולחים גלי תהודה הניתנים למדידה. אותות התהודה מועברים למחשב ומעובדים לתמונות תלת ממד מדויקות של הרקמות והאיברים הפנימיים שנבדקו.
אנו במרכז הרפואי B.M.C מדיקל סנטר, מציעים לך את כל היתרונות והאיכויות של MRI פרטי: מדויק, מקצועי, מתקדם וזמין. צוות המומחים שלנו, יעניק לכם שירות מתקדם, איכותי ואישי. אנו עושים שימוש במכשור המתקדם ביותר, ומחויבים לספק לכם בדיקת MRI איכותית, ללוות אתכם בכל שלב בתהליך, ולספק לכם תוצאות מידיות, זמן קצר מתום הבדיקה.
מהלך בדיקת MRI
הבדיקה מתבצעת על מיטת בדיקה המחליקה אל תוך מכשיר ה – MRI, שהוא מעין צינור מגנטי גדול הפתוח בשני קצותיו.
במהלך הסריקה, מבצע הבדיקה יושב בחדר הסמוך, אך מקיים קשר רציף עם הנבדק באמצעות מערכת אינטרקום, ומיידע אותו מה קורה לאורך כל ההליך.
הבדיקה כרוכה בחשיפה לעוצמות רעש גבוהות שמשמיע מכשיר הסריקה, דפיקות וחבטות שנשמעות כתוצאה מהפעלת השדה המגנטי. לצורך הפחתת החשיפה לרעש יקבל הנבדק אטמי אוזניים או אוזניות שמתוכן תבקע מוסיקה, שתעזור לנבדק להרגיש יותר בנוח.
אחת ההנחיות החשובות ביותר, ואולי גם המלחיצות, היא ההנחיה "לא לזוז". אבל, החשיבות של להישאר דוממים, וללא תזוזה במהלך כל הבדיקה, היא קריטית, מכיוון שכל תזוזה, ולו השיעול הקל ביותר, עלולה להשפיע על בהירות התמונות, ולגרום לטשטושה. למי שחושש שלא יוכל לעמוד בהנחיה זו, יכול בהחלט לקחת כדור הרגעה לפני הבדיקה, בהמלצת הרופא המטפל.
במקרים מסוימים, חומר ניגוד, בדרך כלל מתכת מסוג גדוליניום, יוזרק לווריד. חומר הניגוד, מסייע להבהיר פרטים מסוימים ברקמות הפנימיות של הגוף, ומאפשר לרופא לראות שינויים מזעריים ביותר בין רקמה בריאה לרקמה שיש בה נזק או בעיה. גדוליניום עשוי לעיתים רחוקות לגרום לתגובות אלרגיות.
להגיע לבדיקה בלבוש נוח
כדאי להגיע לבדיקה בלבוש נוח, נטול רוכסנים, כפתורים, או עיטורים שעשויים לכלול מתכת.
לעיתים יינתן לנבדק חלוק של בית החולים או של מכון הבדיקה.
מכיוון שמכשיר ה – MRI הוא למעשה מגנט ענק, יש להגיע לבדיקה ללא תכשיטים, שעונים, סיכות ראש, פירסינג, משקפיים, מכשירי שמיעה או כל אביזר שעושי להכיל מתכת.
כמו כן, אין להיכנס לבדיקה עם טלפון סלולרי, מטבעות, כרטיסי אשראי או כרטיסים אחרים עם נתונים מגנטיים.
מטופלים שיש בגופם שתלי מתכת, קוצבי לב, רסיסי מתכת, תותבות או התקנים רפואיים אחרים, חייבים ליידע את הרופא המפנה, ואת מבצע הבדיקה, מכיוון שחלק מההתקנים הללו עשויים שלא להיות תואמים לסורק MRI.
קיבלתי שירות מעולה, הרבה מעל ומעבר למה שציפיתי, תמיד מענה בכל שעה ובכל זמן, גם בשישי בערב, כל הזמן קיבלתי מענה בסבלנות ובאהבה. מודה לכם על הכל!
איילה טל כספי
ברצוני לשבח את המרכז הרפואי B.M.C על נתינת שירות רפואי יוצא דופן מדהים ומעולה. תואמה לנו בדיקת MRI מהירה, צוות המרפאה קיבל את החומר הרפואי שלנו בלילה סמוך לחצות, העביר אותו לרופא לשם קבלת חוות דעת מומחה דחופה. הן הרופא המפענח והן צוות המרפאה עשו את כל המאמצים ותוך פחות מ 24 שעות קיבלנו כבר את התוצאות.
חנן ויגדר
פניתי בבקשה לפענוח של בדיקת MRI . נתקלתי ביחס חם ושירות זריז אמין ומקצועי , במילה אחת , ממליץ .
אביב טשרניחובסקי
באלו מצבים נדרשת בדיקת MRI?
בדיקת MRI נדרשת במצבים שבהם המידע המתקבל באמצעות בדיקות אחרות, כמו צילומי רנטגן, אולטרסאונד או CT, אינו מספק, או כשנמצא ממצא שאינו תקין בבדיקות האחרות, ויש צורך במידע מדויק יותר .
בדיקת MRI יכולה לזהות מגוון מצבים רפואיים באברי הגוף השונים:
MRI של הלב וכלי הדם יכול לבדוק את גודל הלב ותפקוד חדרי הלב; עובי של קירות הלב; תנועת הלב; היקף הנזק שנגרם כתוצאה מהתקפי לב או מחלות לב; בעיות מבניות באבי העורקים, כמו מפרצות ; דלקת או חסימות בכלי הדם.
MRI של איברים פנימיים יכול לזהות גידולים או מצבים רפואיים חריגים בצינורות כבד ומרה, בכליות, בטחול, בלבלב, ברחם, בשחלות, בערמונית.
MRI של עצמות ומפרקים עשוי לאבחן בעיות במפרקים הנגרמות על ידי פציעות; איתור סחוס קרוע או רצועות קרועות; בעיות דיסק בעמוד השדרה; זיהומים בעצמות; גידולים בעצמות; גידולים ברקמות הרכות.
MRI מוח – יכול לזהות גידולים במוח – שפירים וסרטניים; לזהות אזורים במוח שנפגעו כתוצאה משבץ מוחי, ולסייע בקביעת חומרת הפגיעה; לזהות זיהומים במוח; מפרצות וחסימות; לזהות סימנים של מחלות ניווניות כמו אלצהיימר ופרקינסון.
MRI של השדיים - לזיהוי סרטן השד, במיוחד אצל אנשים שיש להם רקמת שד צפופה או אשר עשויים להיות בסיכון גבוה של המחלה.
יתרונות בדיקת MRI
היתרון הבולט של בדיקת MRI הוא שהבדיקה אינה כרוכה בחשיפה לקרינה מייננת, ולכן היא נחשבת לבדיקה בטוחה לקבוצות אוכלוסייה, כמו נשים בהיריון וילדים.
היתרונות הנוספים: מידת דיוק גבוהה שמאפשרת אבחון יעיל למגוון מצבים רפואיים; בדיקה שניתן לסרוק באמצעותה רקמות רכות בגוף, כמו שרירים, גידים, רצועות וסחוס, ובכך לאפשר אבחון יעיל של פגיעות ספורט, מחלות מפרקים ובעיות אחרות ברקמות הרכות; בנוסף הבדיקה יכולה לתת מידע לא רק על המבנה האנטומי של האיברים והרקמות, אלא גם על תפקודם.
סיכונים ותופעות לוואי של MRI
בשל השימוש במגנט החזק, לא ניתן לבצע MRI בחולים עם קוצבי לב מושתלים, סטנטים בעורקי הדם, שתלים, התקנים רפואיים הנמצאים בגוף וכן ברגים, תפרי מתכת, רסיסי מתכת, כדורים.
אם משתמשים בצבע ניגוד, קיים סיכון לתגובה אלרגית לצבע. חולים אלרגיים או רגישים לתרופות, צבע ניגוד או יוד צריכים ליידע את מבצע הבדיקה.
מצבים שבהם נדרשת בדיקה דחופה MRI פרטי
במצבים שבהם נדרשת בדיקה דחופה או במצבים שחוסר הוודאות עשוי להשפיע על מצבו הנפשי של הנבדק, כדאי לתאם תור לבדיקת MRI פרטית.
את התור ניתן לתאם מהיום להיום. הבדיקה תתבצע על ידי צוותים רפואיים מקצועיים ומיומנים, באמצעות מכשור מתקדם וחדשני. תוצאות הבדיקה יפוענחו על ידי מיטב הרדיולוגים. דו"ח הבדיקה המפורט יועבר לנבדק בתוך זמן קצר.
בדיקת MRI פרטית תחסוך מכם זמן המתנה ארוך ומייגע, ותאפשר לכם לקבל תוצאות מפורטות ואבחון מדויק בתוך זמן קצר.
בדיקת MRI פרטית מוכרת על ידי חברות הביטוח, ואפשר לקבל עליה החזר כספי בהתאם לתנאי הפוליסה האישית שלכם.
במצבים דחופים בדיקת MRI פרטית יכולה להציל חיים. במצבים כאלה כל רגע הוא קריטי לגילוי הבעיה ולטיפול בה.
טבלה השוואתית – MRI ללא חומר ניגוד, ועם חומר ניגוד
קריטריון | MRI ללא חומר ניגוד | MRI עם חומר ניגוד |
איכות תמונה | מספקת מידע רב על מבנים אנטומיים, אך יכולה להתקשות בהדגשת רקמות מסוימות, כגון גידולים קטנים או תהליכים דלקתיים | משפרת באופן משמעותי את הניגוד בין רקמות שונות, מאפשרת זיהוי מדויק יותר של פתולוגיות ומספקת מידע מפורט יותר על אספקת הדם לאזור הנבדק. |
אבחון | מתאים לאבחון של מגוון רחב של מצבים, כולל: פגיעות בעמוד השדרה, גידולים במוח , מחלות ניווניות, חבלות ראש, נזקים באברי הבטן העליונה והתחתונה ועוד. | מאפשר לרופא לראות שינויים מזעריים ביותר בין רקמה בריאה לרקמה שיש בה נזק או בעיה. מתאים לאבחון של גידולים, זיהומים, דלקות, הערכת אספקת הדם לאיברי הגוף. |
תופעות לוואי | בדרך כלל אין תופעות לוואי משמעותיות. | תופעות לוואי נדירות יחסית, אך עלולות לכלול תגובות אלרגיות, כאבי ראש, בחילות |
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ?
נשמח לתת לכם מענה מקצועי, חייגו עכשיו:
שאלות נפוצות על MRI פרטי
הבדיקה אינה כרוכה בכאב, אך היא עשויה לעורר אי נוחות פיזית אצל חלק מהאנשים, הן בשל החשיפה לרעשים חזקים ואם בשל הדרישה להישאר ללא תזוזה במהלך כל הבדיקה.
החלל הסגור, עשוי לעורר לחץ וחרדה בקרב נבדקים הסובלים מקלסטרופוביה.
אפשר לעשות כמה פעולות מקדימות כדי להקל על תחושת הלחץ שלפני הבדיקה – לדבר עם מבצע הבדיקה על החששות. הסבר על התהליך יכול להפחית את הלחץ;
אם אתם מרגישים שהחרדה מתגברת לפני הבדיקה, כדאי להתייעץ עם הרופא שלכם על לקיחת כדור הרגעה; תרגלו טכניקות הרפיה, כמו נשימות עמוקות, מדיטציה או דמיון מודרך; בקשו ממבצע הבדיקה אם יש אפשרות להאזין למוסיקה במהלך הבדיקה.
בזמן הבדיקה עצמה – בקשו ממבצע הבדיקה, שיעדכן אתכם לגבי משך הזמן שנותר עד לסיום הבדיקה; אם אתם חשים אי נוחות, בקוש ממבצע הבדיקה הפסקה קצרה; נסו לחשוב על מצבים נעימים או מקומות שחוויתם בהם חוויות טובות.
מכונים פרטיים מציעים סביבה נוחה ומרגיעה, כמו מוסיקה, תאורה נעימה, ואף מאפשרים להביא מלווה לבדיקה.
ישנם שני סוגים עיקריים של מכשירי MRI: סגור ופתוח.
MRI סגור הוא צינור ארוך וצר, ואילו MRI פתוח הוא מכשיר מרווח יותר וצינור קצר יותר.
מכשירי MRI סגורים מספקים תמונות באיכות גבוהה ומפורטת יותר מאשר במכשירי MRI פתוחים, לעומת זאת מכשירי MRI פתוחים עשויים לספק נוחות רבה יותר במהלך ההדמיה בשל היעדר חלל סגור. מכשירים אלה מתאימים גם לאנשים עם משקל יתר.
כל סורקי ה-MRI אצלנו ב - B.M.C מוארים במלואם, מאווררים ופתוחים בשני הקצוות. יתירה מכך, לא בכל בדיקת MRI נדרשים לסרוק את אזור הראש, אם אתם עוברים בדיקת ברך, או בטן, קרוב לוודאי שהראש שלכם לא יהיה בתוך המכשיר.
רדיולוג או טכנאי רדיולוגיה יבצעו את בדיקת ה-MRI. רדיולוג הוא רופא שהתמחה בביצוע בדיקות הדמיה ובפענוחן. טכנאי רדיולוגיה הוא איש מקצוע בתחום הבריאות שהוכשר במיוחד והוסמך לבצע סריקת MRI.
בבדיקת MRI כדי לייצר תמונת מפורטות מאוד, המכשיר צריך לסרוק את הגוף בשכבות דקות. תהליך זה לוקח זמן . כמובן, שככל שהאזור הנבדק הוא גדול יותר, כך משך הבדיקה עשוי להתארך.