בדיקת אולטרסאונד
ראשי » בדיקת אולטרסאונד
בדיקת אולטרסאונד היא בדיקה רפואית שנועדה לצרכי אבחון ולמעקב אחר מצבים רפואיים חריגים, כמו גם למעקב אחר התפתחות העובר במהלך היריון. בדיקת אולטרסאונד מתבצעת באמצעות שימוש בגלי קול בתדר גבוה, המספקים תמונות של אברי הגוף הנבדקים. הבדיקה אינה כואבת, אינה כרוכה בקרינה ואין סיכון לתופעות לוואי.
צוות המומחים שלנו, במרכז הרפואי B.M.C מדיקל סנטר, יעניק לכם שירות מתקדם, איכותי ואישי. אנו עושים שימוש במכשור המתקדם ביותר הכולל טכנולוגיית תלת-ממד ו-4-D. אנו מחויבים לספק בדיקת אולטרה-סאונד איכותית, וללוות אתכם בכל שלב בתהליך, עד לקבלת התוצאות.
מתי יש צורך לבצע בדיקת אולטרסאונד?
רופאים מפנים לבדיקת אולטרסאונד אם המטופל סובל מכאב, נפיחות, פציעות או כל תסמין אחר הדורש בדיקה פנימית של איבר בגוף.
בדיקת אולטרסאונד מספקות תמונות על מצב העובר של האישה ההרה. באמצעות הבדיקה הרופא יכול לקבוע את גיל העובר, את מיקומו, את גודלו ואת בריאותו.
אילו איברים ניתן לבדוק בבדיקת אולטרסאונד?
בדיקות אולטרסאונד שכיחות הן: אולטרסאונד בטן, לבדיקת אברי הבטן הפנימיים כמו כבד, כליות, לבלב, שלפוחית השתן; אולטרסאונד שד, לבדיקת רקמת שד; אולטרסאונד אגן נשי, לבדיקת הרחם, השחלות והחצוצרות; אולטרסאונד דופלר, לבדיקת זרימת הדם בעורקים ובוורידים; אולטרסאונד עיניים, לבדיקת הרשתית; אולטרסאונד לב, להדמיה של הלב, כולל המסתמים, החדרים והעליות; אולטרסאונד בלוטת הערמונית, בלוטת התריס, האשכים.
הכנה לבדיקת אולטרסאונד
ההכנה לבדיקת אולטרסאונד תלויה באיבר הנבדק. יש בדיקות המצריכות צום של 12 שעות לפני האולטרסאונד, כמו בדיקות אברי הבטן. מזון שאינו מעוכל יכול לחסום את גלי הקול ולהקשות על קבלת תמונה ברורה. לבדיקה של כיס המרה, הטחול, הכבד והלבלב, ייתכן שהמטופל יידרש לאכול ארוחה נטולת שומן בערב שלפני הבדיקה, ולאחר מכן לצום עד הבדיקה. עבור בדיקות אחרות כמו בדיקת אולטרסאונד כליות או שלפוחית השתן, יידרש צום של ארבע שעות ושתיית נוזלים מרובה, על מנת למלא את שלפוחית השתן.
חשוב לעקוב אחר ההוראות הניתנות על ידי המרפאה שבמסגרתה תבוצע הבדיקה.
הגעתי לבדיקת אולטרה סאונד במרפאה בקריית אונו , לאחר פציעה בקרסול ללא הפנייה , קיבלו אותי באופן מיידי וללא המתנה. הצוות מקסים, בעיקר רחלי מנהלת המרפאה. המרפאה ממוקמת במתחם החדש של קריית אונו ועם חנייה חינם ללא צורך לנסוע לרמת החייל עם הפקקים הלוך וחזור. תודה על הכל.
עמית ברק
שירות מעולה, התקשרתי אחר הצהריים להזמין בדיקת אולטרה סאונד של הבטן , התקבלתי לבדיקה במדיקל קריית אונו תוך חצי שעה . מרפאה נקייה ונעימה עם צוות מקסים, שמחתי לגלות שיש לנו מרפאה כזאת מתחת לבית בקריית אונו שחוסכת את הזמן היקר להתנייד לתל אביב .
מיכל שטילרמן
היו זמינים גם בשעות הערב המאוחרות. קבעו לנו תור לבדיקה ממש על הבוקר. שירות מעולה שלא קיבלתי בישראל.גם הפענוח של בדיקת האולטראסאונד היה ממש מהיר וקיבלנו הסבר מפורט של ממצאי הבדיקה.
שמוליק קטלר
הייתי צריכה לעשות בדיקת אולטרסאונד, וכיוון שכדי לקבל תור בקופת חולים צריך לחכות שבועות, פניתי למדיקל סנטר ביום שישי ולמחרת בשבת כבר הייתי במרפאה בקרית אונו, אין לי מילים לתאר את היחס האדיב, המקצועיות והפענוח המהיר , ממליצה בחום.
מגי שמר
קיבלתי שירות מעולה, הרבה מעל ומעבר למה שציפיתי, תמיד מענה בכל שעה ובכל זמן, גם בשישי בערב, כל הזמן קיבלתי מענה בסבלנות ובאהבה. מודה לכם על הכל!
איילה טל כספי
שירות מושלם. לאחר שביליתי שעות במוקד רפואת חירום של הקופה נתנו לי רק הפנייה לאולטראסאונד בלי שום מענה או הסבר לכאבים שהיו לי. בגלל שזה היה בערב שישי לפני יום כיפור הבנתי שזה יקח מלא זמן לחכות לעשות זאת דרך הקופה ומצאתי את B.M.C בשישי ב17:00 וכבר ב18:00 הייתי אצלם במרפאה. קיבלתי אבחנה תוך כמה דק ומכתב כתוב חתום ע״י רופא עם פענוח והמלצות תוך פחות מיממה. מאד מאד מאד מומלץ!
פולינה מייברג
שלושה סוגים של בדיקות אולטרסאונד
קיימים שלושה סוגים של בדיקות אולטרסאונד:
בדיקת אולטרסאונד חיצונית – הבדיקה מתבצעת על ידי העברת מכשיר קטן, הנקרא מתמר, על עור הנבדק באזור המבוקש.
בדיקת אולטרסאונד פנימית – וגינלית וטראנס רקטלית.
הבדיקה הוגינלית מיועדת לנשים. מתמר צר מוחדר דרך הנרתיק לבדיקה השחלות והרחם .
הבדיקה הטראנס רקטלית – מיועדת לגברים ונשים . מתמר צר מוחדר לפי הטבעת במטרה לבדוק את בלוטת הערמונית אצל גברים ואילו אצל נשים וגברים ניתן לאתר בעיות רפואיות שבדיקה חיצונית איננה מסוגלת לאתר.
בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופית – לבדיקת אברי הבטן הפנימיים. צינור ארוך, דק וגמיש שבראשו מתמר, מוחדר דרך הפה לתוך מערכת העיכול, לבדיקת מערכת העיכול, הלבלב, הטחול, כיס המרה.
כיצד מתבצעת בדיקת האולטרסאונד?
בדיקת אולטרסאונד חיצונית – נועדה לאבחן מצבים רפואיים חריגים בכבד, בכליות, באברי האגן והבטן, כמו גם באברי גוף נוספים – שירים, מפרקים, רקמות רכות, וכן לבדיקת העובר ברחם אימו.
הבדיקה נעשית באמצעות מתמר. הנבדק יתבקש לשכב על גבו על גבי מיטת הבדיקה. ייתכן שבמהלך יתבקש הנבדק לשנות תנוחה ולשכב על הצד. מבצע הבדיקה, שהוא מומחה בבדיקות אולטרסאונד, ימרח ג'ל על העור באזור הנבדק, ועליו יחליק את המתמר. הג'ל מסייע להעברת גלי הקול. המתמר שולח גלי קול לתוך האיבר הנבדק, והדי קול שמוחזרים למתמר, מעובדים על ידי המחשב לתמונה, אותה ניתן לראות על צג המחשב.
הבדיקה אורכת בין 15 דקות לחצי שעה, ואינה כרוכה בכאב.
תוצאות הבדיקה מועברות לרדיולוג, מומחה בפיענוח תמונות האולטרסאונד. בתום הפענוח, יועבר הדו"ח לידי הנבדק.
בדיקת אולטרסאונד פנימית - בדיקה פנימית, המאפשרת לבודק להסתכל מקרוב יותר על אברי גוף פנימיים - בלוטת הערמונית אצל גבר, שחלות ורחם, אצל אישה. במהלך הבדיקה יתבקש הנבדק לשכב על גבו או על הצד כשהברכיים משוכות כלפי מעלה לכיוון החזה.
צינורית דקה שבראשה מתמר תוחדר בעדינות לתוך הנרתיק או פי הטבעת. גלי הקול שיועברו יומרו לתמונות בצג המחשב. בדיקות פנימיות עלולות לגרום לאי נוחות מסוימת, אך בדרך כלל אינן גורמות לכאב כלשהו ולא אמורות להימשך זמן רב.
בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופית - במהלך בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופית, צינורית דקה, ארוכה וגמישה מוחדרת לגוף, דרך הפה, במטרה לבדוק איברים פנימיים כמו מערכת העיכול, הוושט, כיס המרה, הלבלב. הנבדק יתבקש לשכב על הצד מכיוון שהאנדוסקופ מוחדר בזהירות כלפי מטה לכיוון הבטן. באנדוסקופ יש אור ומכשיר אולטרסאונד בקצה. גלי קול ממתמר האולטרסאונד נשלחים לאזור הנבדק ומוחזרים ממנו בצורת הד שנקלט במתמר ומועבר למחשב לצורך המרתם לתמונות, בדיוק כמו בבדיקת אולטרסאונד חיצונית.
הבדיקה נעשית תחת הרדמה או טשטוש ואורכת בין חצי שעה עד שעה.
לאחר בדיקת האולטרסאונד
כשמדובר באולטרסאונד חיצוני, בדרך כלל אין תופעות לוואי והנבדק יכול ללכת הביתה מיד לאחר סיום הבדיקה, ולחזור לפעילות הרגילה שלו. בבדיקת אולטרסאונד אנדוסקופי, שנעשית תחת הרדמה או טשטוש, מומלץ שהנבדק יישאר למשך מספר שעות במקום שבו ביצע את הבדיקה (מכון או בית חולים) עד שהשפעת ההרדמה תתחיל להתפוגג. כן חשוב שמישהו יגיע לאסוף את הנבדק בתום ההתאוששות. לאחר הבדיקה הנבדק מנוע מלנהוג.
תוצאות הסריקה יתקבלו בתוך זמן קצר לאחר ביצועה, לאחר שפוענחו על ידי רדיולוג, הפענוח יועבר אל הנבדק.
האם יש סיכונים או תופעות לוואי?
בניגוד לסריקות אחרות, כמו סריקות CT, סריקות אולטרסאונד אינן כרוכות בחשיפה לקרינה. לסריקות אולטרסאונד חיצוניות ופנימיות אין תופעות לוואי והן בדרך כלל אינן מכאיבות. אולטרסאונד אנדוסקופי יכול לגרום לתופעות לוואי זמניות, כמו כאב גרון או נפיחות. לעיתים רחוקות יש סיכון לדימום, שאמור חלוף בתוך זמן קצר. בכל תופעה חריגה, יש לפנות לרופא המטפל.
טבלה: סוגי בדיקות אולטרסאונד נפוצות
סוג הבדיקה | האיבר הנבדק |
כבד, כליות, טחול, לבלב, כיס המרה, מערכת העיכול, כליות | |
אולטרסאונד כלי דם | זרימת הדם בעורקים ובוורידים |
תפקוד שריר הלב, מבנה הלב, המסתמים וכלי הדם הגדולים היוצאים מהלב | |
אולטרסאונד מיילדותי | מנח העובר, משקלו, מערכות גופו, וגם את מיקום השליה, אורך צוואר הרחם, כמות מי השפיר. |
אולטרסאונד וגינלי | איברי האגן, לרבות צוואר הרחם והרחם, החצוצרות והשחלות. |
אנחנו במרכז הרפואי B.M.C מדיקל סנטר מחויבים להעניק לכם שירות אישי, מקצועי ואיכותי, לאורך כל התהליך, ועד לקבלת התוצאה. צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לשירותכם.
חשוב להדגיש, כי ניתן לקבל החזרים כספיים מכל חברות הביטוח לביצוע הבדיקות הנ"ל. גובה ההחזר והזכאות בהתאם לתנאי הפוליסה האישית.
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ?
נשמח לתת לכם מענה מקצועי, חייגו עכשיו:
שאלות נפוצות על בדיקת אולטרסאונד
אולטרסאונד עוזר לאבחן גורמים לכאב, גורמים לנפיחות ולזיהום באיברים הפנימיים של הגוף.
מחקרים רפואיים מראים שאולטרסאונד אינו מהווה סכנה לאימהות או לעוברים.
בדיקת אולטרסאונד מבוצעת על ידי בודק מומחה שעבר הכשרה ייחודית לבדיקות אולטרסאונד.
בדיקה שאינה כרוכה בקרינה, זמינה, זולה יחסית לבדיקות דומות אחרות, בדיקה מהירה ומדויקת.
הבדיקות המבוצעות דרכינו נעשות אצלנו במרפאה.
אישי מרגע קביעת התור ועד לקבלת תוצאות הבדיקה.